Jdi na obsah Jdi na menu
 


Naše společenství nechce ustrnout

Naše společenství nechce ustrnout, ale stále znovu se ptát, jak jít dál. K tomu nám pomáhá i Národní rada, která slouží jako poradce a vizitátor všech společenství v ČR a uspořádala setkání ministrů v Brně Petrinu 17.1.2015. Z našeho společenství se účastnili Jaroslav Šedivý a Luboš Kolafa.

Zápis z prvních dojmů z lednového setkání služebníků (ministrů) si můžeš přečíst zde.

Čím přispěl náš ministr Jarda Šedivý za radu místního bratrského společenství v Plzni?

"Doporučujeme Národní radě, aby svými prostředky podporovala společenství v tom, aby byly ještě více více oázami lásky. Aby to byla otevřená společenství pro druhé. Ať jsou všichni příchozí milováni Kristovou láskou.

V našem společenství v Plzni se rozhodla místní rada usilovat o to, abychom se mezi sebou lépe poznali, abychom se více modlili vlastními slovy za druhé lidi,. Příběhy našich členů budeme zveřejňovat v našich terciářských listech. Usilujeme, aby se  do formace společenství se zapojilo více našich bratrů a sester."

Vlastně už mnohé konáme:

Před mší svaté adorujeme nejsvětější svátost. Začali jsme na našich společenstvích zpívat a číst Písmo svaté. Velkou pomocí je nám v tom náš duchovní asistent Bonaventura Čapek OFM. V průběhu modlitby breviáře zařazujeme modlitby vlastními slovy. V Terciářských listech zveřejňujeme se svolením příběhy našich bratrů a sester. Texty Evengelia Gaudium, které diskutujeme na modlitební skupince, zveřejňujeme i pro ty, co se jich nemohou zúčastnit. V Terciářských listech stručně opakujeme texty naší Řehole a  Konstitucí, k osobnímu rozjímání. Listy si mojou přečíst i ti co s námi být nemohou. Budeme je roznášet i těm, kteří jsou nemocní.

Modlitební skupinka? To jsou ti, kteří mají sílu a možnosti se vidět v každém měsíci ještě podruhé. Modlíme se za to co máme na srdci, diskutujeme o Evangelii Gaudium papeže Františka a radíme se co bychom mohli pro naše společenství společně udělat.

Snažíme se obnovit spolupráci s ostatním společenstvími v naší oblasti (MBS časově a  dopravně dostupná). Jedná se o společenství, kterým MBS Plzeň pomáhalo při jejich vzniku:  MBS Svatava (schází se v Sokolově) a MBS Sušice. Plánujeme poznat také poznat MBS Příbram.

sfr-ministr-leden-2015-mse.jpg